XVIII Fasus

XVIII Farmaceutski susreti

U Kristalnoj dvorani hotela Hyatt, 05. aprila 2013. godine,održani su XVIII Farmaceutski susreti u organizaciji kompanije BB-Soft.Već tradicionalno okupljanje oko 400 farmaceuta, farmaceutskih tehničara i lekara iz cele Srbije obogatilo je i učešće 31 izlagača, farmaceutskih kompanija koje su svoje proizvode predstavile na štandovima izložbenog prostora.
Predavanja u sklopu kontinuiranih edukacija za zdravstvene radnike akreditovala je ZU Apoteka „Zen". Centralna tema stručnog skupa odnosila se na dijeteske suplemente i novitete iz oblasti regulative. Održana predavanja su akreditovana od strane Zdravstvenog saveta Srbije sa 3 boda.
Kolege su imale priliku da čuju i nekoliko sponzorisanih predavanja.
Prof. dr Vladimir Jorga govorio je o novim nutritivnim principima u prevenciji i terapiji venskih i kapilarnih poremećaja cirkulacije,a posebno je predstavio preparat Proven, kompanije Ultimalife.
Dr Vukica Zdravković, spec. dečije i preventivne stomatologije govorila je o eroziji zuba i gingivitisu i parodontalnim bolestima, a sponzor predavanja je Colgate- Palmolive Adria. O dijabetesnoj neuropatiji kao nedovoljno poznatoj i kasno prepoznatoj komplikaciji Diabetes Mellitusa i primeni leka Berlithion govorio je dr Saša Avakumović.

U izložbenom prostoru predstavile su se sledeće farmaceutske kompanije: A&D PHARMA SERBIA DOO, YUGLOB DOO, ITM GROUP DOO, RICHTER GEDEON, SENSILAB SRB, ULTIMALIFE DOO, NELT CO DOO, MSF
PHARM, TRADE EXPRESS,FARMALOGIST, ESENSA, KEPROM DOO, MEDITAS RS, ALPEN PHARMA, COLGATE PALMOLIVE ADRIA, JASVEL DOO, MEDICO DOMUS, ADRIATIC DISTRIBUTION DOO, RECSYS MEDICAL DOO,
ANAFARM DOO, ALEKSANDAR MN, BOSNALIJEK DOO, GALENIKA AD DOO, OKTAL PHARMA, NOVOS DOO,IVANČIĆ I SINOVI, BERLIN CHEMIE, ASTRA ZENECA UK LIMITED, PHARMANOVA DOO, LAMA i BB-SOFT.

Zadovoljstvo kolega, gostiju i naših saradnika nakon održanog skupa pokazatelj je kvaliteta i dobre organizacije, a kompanija BB-Soft i u buduće nastavlja dugogodišnju tradiciju Farmaceutskih susreta.
Za predavanja akreditovana od strane ZU Apoteka Zen vladalo je veliko interesovanje i na molbu kolega objavljujemo linkove sa kojih možete preuzeti prezentacije predavača do 06.maja 2013.god.

Prezentacija: Prof. Dr Slađana Šobajić
Ustanova: Katedra za Bromatologiju,
Farmaceutski fakultet, Univerzitet u Beogradu
Tema: Dijetetski suplementi
– Šta nam donose nova pravila u Srbiji
Učitajte sa linka:
http://depositfiles.com/files/a6qvbshu1

Prezentacija: Asist.Dr Janko Samardžić
Ustanova: Institut za farmakologiju, kliničku
farmakologiju i toksikologiju,
Medicinski fakultet, Univerzitet u Beogradu
Tema: Hepatoprotektivne supstance u
dijetetskim suplementima
Učitajte sa linka:
http://depositfiles.com/files/5kkbnaf6g

Prezentacija: Prof.Dr Ljiljana Hastreiter
Ustanova: Klinikum rechts der Isar
– Universitat Munchen
Tema: Dijetetski suplementi – Između
marketinga i medicinskih indikacija
Učitajte sa linka:
http://depositfiles.com/files/to8xnt6no

Prezentacija: Dr.spec Sonja Ukmar
Ustanova: Ordinacija družinske medicine -
Ljubljana
Tema: Prirodnim putem do zdravlja urinarnog
trakta
Učitajte sa linka:
http://depositfiles.com/files/7q5jlfcio

Prezentacija: Mr.ph Slađana Simeunović
Ustanova: ZU apoteke ZEN
Tema: Natrijum butirat – novina u rešavanju
tegoba digestivnog trakta
Učitajte sa linka:
http://depositfiles.com/files/5kbmwlsf1